تبخال تناسلی
عفونت با ویروس تبخال تناسلی زمانی که در فردی بروز می کند حتی پس از بهبود ویروس آن در بدن فرد باقی مانده و هر از چند گاهی عود می کند .
تبخال تناسلی به دو صورت یک و دو وجود دارد . اغلب تبخال تناسلی از نوع دو می باشد، به طور معمول این نوع از تبخال های تناسلی دچار سرطان دهانه رحم نمی شود .
زمانی که فردی به تبخال تناسلی خفیف مبتلا شده باشد در ابتدا متوجه این ویروس نخواهد بود و علائم بسیاری نخواهد داشت در صورتی که با پیشرفت بیماری علائم شدید تر شده و نمایان می شود .
عوامل خطر ساز برای ابتلا به تبخال تناسلی
عواملی بسیاری در ابتلا به بیماری تبخال تناسلی می تواند موثر باشد و شانس ابتلا به آن را افزایش دهد که عبارت است از:
- متعدد بودن شرکای جنسی
- مدت زمان انجام فعالیت های جنسی
- هم جنس باز بودن مرد
- نژاد سیاه پوست
- داشتن سابقه بیماری عفونی از طریق رابطه جنسی
میزان و شدت انتقال ویروس hsv
به طور معمول انتقال ویروس تبخال تناسلی از مرد به زن بیشتر خواهد بود . در صورتی که فردی دارای تاول های جوشگاهی باشد در این زمان درصد احتمال ابتلا به این بیماری در افراد افزایش می یابد .
میزان انتقال بیماری تبخال تناسلی یا ویروس HSV نوع دو، در صورتی که فرد به نوع یک مبتلا شده باشد کمتر خواهد بود و شدت بیماری به نسبت کمتر می باشد .
نشانه های بیماری پس از برخورد با ویروس تبخال تناسلی
در صورت داشتن تماس جنسی آلوده حدود شش روز بعد فرد مبتلا به تبخال های تناسلی می شود . تبخال های تناسلی یا جوش های تاولی مانند پس از دو تا سه روز نمایان شدن به صورت فرورفته و ناف مانند می شوند و در نهایت تاول ها ترکیده و خشک می شوند و در نهایت ظرف یک تا دو هفته بهبود می یابند .
داشتن علائمی همچون عفونت، بدن درد و تب از علائم اولیه این بیماری به شمار می آید و به طور معمول فرد با سوزش ادرار، ترشح از واژن، بزرگ و دردناک شدن غدد لنفاوی کشاله ی ران مواجه خواهد شد .
در اکثر مواقع دهانه رحم با زخم، تورم و درد همراه خواهد بود و شدت آن می تواند به قدری باشد که مانع ادرار کردن شود و فرد مجبور به استفاده از سوند شود .
چه عواملی می تواند موجب عود تبخال تناسلی شود ؟
برخی از عوامل در فعال شدن و عود تبخال تناسلی می تواند موثر باشد که این عوامل عبارت است از: برقراری رابطه جنسی، ضربه به ناحیه تناسلی، سرما یا گرما، عفونت های همزمان و شروع دوره قاعدگی می باشد .
پیشگیری از تبخال تناسلی
به منظور پیشگیری از تبخال تناسلی بهتر است تا بهبود کامل جوش ها از برقراری رابطه جنسی اجتناب ورزید . انتقال عفونت از طریق مجرای ادراری مردان و زنان وجود خواهد داشت . همچنین استفاده از کاندوم یا فرم های اسپرم کش در افراد با سابقه این بیماری ضروری است .
در صورتی که هر دو شریک جنسی به یک نوع ویروس مبتلا باشند نیازی به استفاده از کاندوم نخواهد بود . از مهمترین نکاتی که بایستی افراد رعایت نمایند در صورت فعال بودن جوش ها از برقراری رابطه جنسی اجتناب ورزید .
دکتر افسانه مهرنامی جراح زیبایی زنان با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند. جهت مشاوره با بهترین متخصص زنان و زایمان در تهران می توانید با شماره های ۶۶۹۳۳۹۰۶ – ۶۶۹۳۳۸۶۹ تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام دکتر افسانه مهرنامی مراجعه کنید .
روش های تشخیصی تبخال تناسلی
سه روش تشخیصی مورد استفاده قرار می گیرد که عبارت است از: کشت ویروس که امروزه کمتر مورد استفاده قرار می گیرد، روش سرولوژیک که با انجام این روش تشخیصی می توان میزان آنتی باید ویروس در خون را مورد بررسی و ارزیابی قرار داد و روش PCR همراه با نمونه برداری از جوش های تاولی می باشد .
درمان تبخال تناسلی
درمان تبخال تناسلی بسته به میزان شدت ویروس متفاوت می باشد، مصرف برخی از داروها می تواند می تواند علائم و نشانه های بیماری را کنترل نماید . به طور معمول داورهای ضد ویروس برای درمان تبخال مورد استفاده قرار می گیرد که این داروها بهتر است با تجویز پزشک انجام شود .
کلام آخر
تبخال تناسلی یک بیماری مقاربتی است که بهترین روش پیشگیری از ابتلا به آن رعایت بهداشت و استفاده از کاندوم می باشد . درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد زیرا حتی پس از بهبود مجدد پس از چند سال می تواند عود کند . در صورت مشاهده هر گونه علائم با یک متخصص زنان و زایمان مشورت نمایید .
برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین جراح زیبایی زنان در تهران مراجعه نمایید.
بدون دیدگاه