لاپاراسکوپی چیست و چگونه درمان میشود؟

لاپاراسکوپی

 

زمانی که هر کدام از ما انسان ها به بیماری مبتلا می شویم بسیار ملول و نگران هستیم که حال با وجود این بیماری و تشخیص اینکه برای درمان چه کار کنیم، می ترسیم. بسیاری از افراد از انجام جراحی های باز بسیار واهمه دارند، اما باید بدانید که تنها به دلیل داشتن ترس و وحشت درمان خود را به تعویق نیاندازید، زیرا ممکن است این تعویق درمان شما را سخت تر کند. جالب است بدانید با پیشرفت علم و تکنولوژی انجام جراحی ها با تهاجم کمتری وجود خواهد داشت. لذا به تعویق انداختن درمان تنها به دلیل عدم ناآگاهی می تواند برای فرد خطراتی را به همراه داشته باشد. برای آشنایی بیشتر با روش های تشخیصی و درمان بیماری ها با ما همراه باشید…

با پیشرفت تکنولوژی روش های جراحی بهتر با تهاجم کمتری ابداع شده است، در صورتی که بیمار توسط این روش ها جراحی شود، عوارض کمتری را تحمل خواهد کرد. به طور معمول در جراحی های زنان یکی از روش های شایع که برای درمان و تشخیص بیماری ها انجام می شود، باز کردن شکم است ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی روشی به نام لاپاراسکوپی ابداع شده، که جایگزین مناسبی برای جراحی لاپاراتومی یا باز شده است.
در لاپاراسکوپی به جای باز کردن شکم متخصص زنان و زایمان با ایجاد چند حفره بر روی شکم و فرستادن دوربین به فضای داخلی شکم می توان حفره داخلی لگن و شکم را بررسی نمود تا در صورت نیاز به درمان، اقدامات لازم انجام شود.
با انجام لاپاراسکوپی درد بیمار ، احتمال عفونت و دوره نقاهت آن کمتر خواهد بود. البته تشخیص روش درمانی به صورت لاپاراتومی یا باز و لاپاراسکوپی با صلاحدید پزشک مشخص می شود

لاپاراسکوپی یک روش تشخیصی و درمانی است که به منظور تشخیص بیماری های رحم و شکم مورد استفاده قرار می گیرد. لاپاراسکوپ متشکل از یک لوله نازک شبیه به تلسکوپ است که از طریق چند برش بسیار کوچک وارد شکم می شود.

لاپاراسکوپی

لاپاراسکوپی

درمان کدام بیماری با لاپاراسکوپی قابل انجام است؟

معمولا تشخیص انواع بیماری های رحم، تخمدان، لوله ها و بررسی حفره لگن با لاپاراسکوپی قابل انجام است و به آن لاپاراسکوپی تشخیصی گفته می شود. درمان برخی بیماری ها با لاپاراسکوپ امکان پذیر خواهد بود، مانند: فیبروم های رحمی، درد های حاد و مزمن لگنی، آنومالی های رحمی، مشکلات بستن لوله، حاملگی خارج از رحمی، ناهنجاری های رحمی، مشکلات مربوط به تخمدان همانند پیچ خوردگی تخمدان، کیست های تخمدان، چسبندگی های داخل شکم و … را می توان با لاپاراسکوپی برطرف نمود.

یکی از بیماری های که به طور شایع از لاپاراسکوپ استفاده می شود، برای تشخیص و درمان آندومتریوز است. حتی با لاپاراسکوپ امکان این را داریم که تخمدان، رحم و یا لوله ها را بتوان از شکم خارج نمود.

اقدامات لازم قبل از انجام لاپاراسکوپی

آمادگی قبل از انجام جراحی لاپاراسکوپی بسته به این دارد که ما چه نوع لاپاراسکوپی را می خواهیم انجام دهیم، اگر در حد تشخیص و بررسی مشکلات کوچک باشد، آمادگی روده به بیمار داده میشود، ممکن است آنتی بیوتیک های خاصی را به بیمار تجویز کنیم. نیاز به بستری شدن از یک شب قبل نخواهد بود.

ولی اگر بخواهیم جراحی های بزرگتری را همانند خارج نمودن فیبروم ها یا رحم و تخمدان را انجام دهیم. آمادگی روده حدود سه روز قبل از انجام جراحی خواهد بود و آنتی بیوتیک های بیشتری را نیاز است تا بیمار مصرف نماید.

بارداری بعد از لاپاراسکوپی

بارداری پس از لاپاراسکوپی امکان پذیر خواهد بود، چه بسا برخی از زنان در سنین دوران بارداری بوده و نیاز به جراحی لاپاراسکوپی داشته باشند که انجام آن می تواند یک انتخاب مناسب باشد. چون میزان چسبندگی داخل شکمی، عوارض و دستکاری های رحم و تخمدان با لاپاراسکوپی خیلی کمتر از جراحی باز است.

خیلی از اوقات یکی از دلایل انتخاب و انجام جراحی لاپاراسکوپی و ترجیح به جراحی لاپاراتومی یا باز این است که فرد در سنین بارداری است و قصد بارداری دارد. پس هدف از انجام جراحی لاپاراسکوپی درمان و تشخیص بیماری های زنان با کمترین میزان آسیب به بافت خواهد بود.

دوره نقاهت پس از لاپارسکوپی

عمل لاپاراسکوپی به دلیل اینکه از طریق چند حفره انجام می شود، به همین خاطر دوره نقاهت بیمار بعد از انجام این عمل کوتاه تر و راحت تر است. در ضمن نگهداری از حفرات ایجاد شده طی این جراحی خیلی سخت نخواهد بود. بیمار می تواند ۴۸ ساعت بعد استحمام نمایید و اینکه چقدر نیاز به استراحت داشته باشد، بستگی به نوع عملی است که باید انجام دهد، هر چقدر عمل سنگین تر باشد میزان استراحت بیشتر خواهد بود.

به طور معمول ظرف ۲۴ ساعت بیمار از بیمارستان ترخیص می شوند و پس از یک هفته می توانند با انجام فعالیت های روزمره خود بپردازند.

دلایل استفاده از لاپاراسکوپی

  • علت درد در ناحیه لگن و شکم را پیدا کنید
  • توده بافتی را بررسی کنید
  • تایید آندومتریوز یا بیماری التهابی لگن را برطرف می کند
  • به دنبال انسداد لوله های فالوپ یا سایر علل ناباروری است

چه زمانی لاپاراسکوپی استفاده می شود؟

لاپاراسکوپی می تواند برای تشخیص طیف وسیعی از شرایطی که در داخل شکم یا لگن ایجاد می شود استفاده شود. همچنین می تواند برای انجام روش های جراحی مانند حذف یک عضو آسیب دیده یا بیمار یا از بین بردن نمونه های بافت برای آزمایش بیشتر (بیوپسی) استفاده شود.

لاپاراسکوپی چگونه انجام می شود؟

لاپاراسکوپی تحت بیهوشی عمومی انجام می شود، بنابراین شما در طول درمان احساس درد نخواهید داشت. در طی لاپاراسکوپی جراح یک یا چند حفره کوچک در شکم ایجاد می کند، سپس از طریق این حفرات لوله لاپاراسکوپ را وارد بدن می شود. سپس فضای داخل رحم یا شکم با گازی پر شده و این امر می تواند موجب تشخیص بهتر پزشک شود و در نهایت پس از اتمام جراحی گازی که فضای داخلی شکم را پر کرده بود خارج می شود و برش ها بخیه زده می شود و پانسمان انجام می گیرد.

دکتر افسانه مهرنامی جراح زیبایی زنان با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند. جهت مشاوره با بهترین متخصص زنان و زایمان در تهران می توانید با شماره های ۶۶۹۳۳۹۰۶ – ۶۶۹۳۳۸۶۹ تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام دکتر افسانه مهرنامی مراجعه کنید .

عوارض و مزیت لاپاراسکوپی

مسلما انجام جراحی با لاپاراسکوپی عوارض کمتری دارد، در این جراحی به جای داشتن برش های بزرگ همانند جراحی باز، جراحی از طریق چند حفره کوچک انجام می گردد. پس میزان عفونت و درد کمتر است و همچنین طول دوره نقاهت کوتاه تر خواهد بود.

اما لاپاراسکوپی هم ممکن است همانند هر جراحی دیگری با عوارضی همراه باشد. عوارضی همچون خونریزی، تهوع و استفراغ، تب، سوراخ شدن احشاء داخل شکمی، درد و نفخ شکم ممکن است بروز نمایید. لذا در صورتی که بیمار با این عوارض مواجه شود بهتر است که سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

لازم است بدانید که به منظور پیشگیری از بروز چنین عوارضی بهتر است به یک متخصص زنان و زایمان خبره مراجعه نمایید تا از بروز چنین عوارضی بکاهید.

ار دیگر مزایای جراحی لاپاراسکوپی عبارت است از:

  • نیاز به بستری طولانی مدت ندارد.
  • طی زمان کوتاه می توانید به فعالیت های روزانه خود بازگردید.
  • درد و  خونریزی پس از عمل کمتر است.
  • زخم ایجاد شده بسیار کم می باشد.

از دیگر عوارض لاپاراسکوپی عبارت است از:

لاپاراسکوپی یک روش رایج می باشد و عوارض جدی در آن بسیار نادر است.

عوارض جزئی

عوارض جزئی در هر ۱۰۰ مورد بعد از لاپاراسکوپی در ۱ یا ۲ مورد اتفاق می افتد، عبارت است از:

  • عفونت
  • خونریزی جزئی و کبودی در اطراف برش
  • احساس درد و استفراغ

عوارض جدی

عوارض جدی بعد از لاپاراسکوپی برآورد شده است که در ۱ از هر ۱۰۰۰ مورد اتفاق می افتد، عبارت است از: آسیب به یک عضو مانند روده یا مثانه شما، که می تواند باعث از دست دادن عملکرد ارگانی شود.

آسیب به یک شریان بزرگ

عوارض ناشی از استفاده از دی اکسید کربن در طول مراحل، مانند حباب های گاز وارد رگ ها و شریان ها می شود.

واکنش شدید آلرژیک به بیهوشی عمومی

یک لخته خون ایجاد شده در ورید، معمولا در یکی از پاها (ترومبوز ورید عمقی یا DVT)، که می تواند جریان خون را در یکی از رگ های خونی ریه ها (آمبولی ریه). جراحی بیشتر برای درمان بسیاری از این عوارض جدی ضروری است.

هزینه لاپاراسکوپی

هزینه جراحی لاپاراسکوپی به دلیل اینکه یک جراحی دشوار است و نیاز است که یک جراح و متخصص لاپاراسکوپی ماهر این جراحی را انجام دهد، همچنین انجام این جراحی به تجهیرات بیشتری نیاز دارد و ممکن است خیلی از آن ها یکبار مصرف باشد. بنابراین هزینه این جراحی با توجه به این عوامل بیشتر خواهد بود.

کلام آخر

لاپاراسکوپی بهترین روش تشخیص و درمان بیماری ها به شمار می آید. این روش تشخیصی و درمانی با کمترین عارضه همراه خواهد بود و دوره نقاهت این جراحی به نسبت جراحی باز بسیار کوتاه خواهد بود.

برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین جراح زیبایی زنان در تهران مراجعه نمایید.

دکتر افسانه مهرنامیمشاهده نوشته ها

دکتر افسانه مهرنامی بورد تخصصی جراحی زنان و زایمان و نازایی - فارغ التحصیل ازدانشکده علوم پزشکی ایران

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه تماسواتس آپ