تاثیر اضافه وزن و چاقی در بارداری

یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در طول دوران بارداری وزن ایده آل است، لذا بسیار مهم است یک خانمی که قصد بارداری دارد وزن ایده آل داشته باشد .

فردی که دارای اضافه وزن باشد، قبل از دوران بارداری با مشکلاتی همراه خواهد بود؛ همچنین این عامل می تواند بر روی طول دوران بارداری، زمان زایمان و جنین تاثیر بگذارد و همراه با خطرات زیادی باشد .

زمانی که فردی چاق و با اضافه وزن قصد داشته باشد بارور شود، ممکن است دچار دیرباروری و حتی در مواردی این عامل موجب ناباروری شود و در صورت باردار شدن با مشکلاتی همچون؛ سقط، زایمان زودرس، دیابت، فشارخون، مسمومیت در بارداری و … مبتلا شود .

تاثیر اضافه وزن و چاقی در بارداری

تاثیر اضافه وزن و چاقی در بارداری

تاثیر اضافه وزن و چاقی بر بارداری

اضافه وزن و چاقی تاثیرات زیادی بر طول دوران بارداری خواهد داشت و از جمله عواملی که فرد ممکن است در این دوران به آن درگیر شود عبارت است از:

  • زایمان دشوار
  • خونریزی شدید پس از زایمان
  • نیاز به زایمان سزارین اورژانسی
  • لخته شدن خون در رگ ها
  • عفونت زخم
  • بیهوشی یا بی حسی موضعی سخت در زایمان سزارین

زنان باردار با اضافه وزن در دوران بارداری چه باید بکنند ؟

یکی از سوالات رایج در میان زنان باردار چاق این است که، حال زمانی که فرد باردار است و دچار اضافه وزن و چاقی می باشد در این زمان چه کاری باید انجام دهد ؟

مسلما در طول دوره بارداری داشتن رژیم غذایی کار مطلوبی نیست و ممکن است به جنین آسیب وارد شود . کاهش وزن در تمام دوره بارداری بین ۵ تا ۹ کیلو می باشد البته این کاهش وزن باید تحت نظر مشاور تغذیه صورت بگیرد .

داشتن رژیم غذایی مناسب با مشورت مشاور تغذیه و انجام ورزش های بارداری همانند پیاده روی، شنا و پیلاتس بلامانع است . این عوامل می تواند موجب شود تا وزن در حد متعادل نگه داشته شود .

دکتر افسانه مهرنامی جراح زیبایی زنان با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند. جهت مشاوره با جراح زیبایی زنان خوب در تهران می توانید با شماره های ۶۶۹۳۳۹۰۶ – ۶۶۹۳۳۸۶۹تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام دکتر افسانه مهرنامی مراجعه کنید .

تاثیرات چاقی مادر بر جنین

یکی از دیگر سوالات شایع مادران باردار با اضافه وزن این است که، آیا جنین که از یک مادر چاق متولد می شود ممکن است دچار مشکلاتی شود . ممکن است مادر در دوران بارداری دچار عوارضی همچون فشار خون، دیابت شود که این عوامل می تواند بر روی جنین تاثیر سوء بگذارد . به طور مثال: ممکن است باعث شود تا جنین زودتر از موعد به دنیا آید یا اینکه جنین ماکرزو یا بزرگ تر از حالت عادی شود .

یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار اضافه وزن و چاقی مادر در دوران بارداری با چاقی فرزند در دوران بزرگسالی رابطه مستقیم دارد . همچنین می تواند موجب مرده زایی جنین شود . احتمال جنین مرده در طول دوره بارداری در مادران چاق به نسبت مادران با وزن ایده آل بیشتر است .

میزان نرمال افزایش وزن در دوران بارداری

به منظور محاسبه وزن ایده آل از شاخص توده بدنی به نام BMI استفاده می شود که در این فرمول وزن بر مجذور قد تقسیم می شود، که عدد بدست آمده دارای رنجی می باشد که عبارت است از:

۱۸٫۵ – ۲۴٫۹ : وزن نرمال

۲۵ – ۲۹٫۹ : اضافه وزن

بالای ۳۰ : چاق

 

براساس اینکه BMI بدن فرد در چه حدی باشد میزان افزایش وزن برای مادر در طول دوران بارداری مشخض می شود . در صورتی که فرد وزن نرمال داشته باشد می تواند بین ۱۱ تا ۱۶ کیلو در طول دوران بارداری وزن اضافه نماید . فرد با BMI بین ۲۵ تا ۲۹٫۹ بهتر است ۱۱ کیلو و فرد با BMI بالای ۳۰ بهتر است بیش از ۵ کیلو اضافه وزن در این دوران نداشته باشد .

برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین جراح زیبایی زنان در تهران مراجعه نمایید.

دکتر افسانه مهرنامیمشاهده نوشته ها

دکتر افسانه مهرنامی بورد تخصصی جراحی زنان و زایمان و نازایی - فارغ التحصیل ازدانشکده علوم پزشکی ایران

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه تماسواتس آپ