هیسترکتومی

هیسترکتومی شایعترین جراحی در میان زنان در سنین باروری است . در واقع در این جراحی متخصص زنان به خارج کردن رحم می پردازد . با برداشتن رحم در این جراحی فرد قادر به بچه دار شدن نخواهد داشت و معمولا پس از جراحی زمان یائسگی زودتر رخ می دهد . معمولا با انجام این جراحی احتمال ابتلا به سرطان تخمدان کاهش می یابد .

هیسترکتومی و انواع آن

هیسترکتومی و انواع آن

انواع هیسترکتومی و تعاریف آن

هیسترکتومی شامل چند نوع خواهد بود که عبارت است از :

هیسترکتومی نوع یک که به عنوان هیسترکتومی ساده یا خارج فاشیایی نام دارد . هیسترکتومی نوع دو شامل عمل لنفادنکتومی لگنی و خارج کردن رباط های کاردینال می باشد  و هیسترکتومی نوع سوم هیسترکتومی رادیکال نام دارد و در واقع این نوع از هیسترکتومی به منظور خارج کردن نیمه داخلی رباط های کاردینال و یوتروساکرال مورد استفاده قرار می گیرد .

عوارض هیسترکتومی رادیکال

عوارض حاد

از شایع ترین عارضه هیسترکتومی رادیکال موربیدیته همراه با تب می باشد از دیگر عوارض حاد عبارت است از : خونریزی، فیستول حالب به واژن، فیستول مثانه به واژن، آمبولی ریه، انسداد روده کوچک

موربیدیته همراه با تب بیشتر در اثر عفونت ریوی (ده درصد)، سلولیت لگن (۷ درصد) و عفونت دستگاه ادراری (۶ درصد) ایجاد می شود .

عوارض تحت حاد عبارت است از :

اختلال عملکرد مثانه

تشکیل لنفوسیت که در کمتر از ۵ درصد موارد با علت ناشناخته است . علت ایجاد اختلال عملکرد مثانه در چند روز اول بعد از هیسترکتومی رادیکال:

کاهش حجم مثانه در چند روز اول بعد از هیسترکتومی

افزایش فشار پر شدن مثانه

کاهش حساسیت مثانه در برابر پر شدن و در نتیجه ناتوانی بیمار در شروع تخلیه ادرار

درمان شامل حفظ درناژ کافی مثانه به منظور جلوگیری از اتساع بیش از حد مثانه توسط کانتر سوپراپوبیک می باشد .

آزمون دفع ادرار (Voiding Trial) به پزشک و بیمار اجازه اندازه گیری حجم باقیمانده ادرار را در منزل می دهد . بیمار کانتر را کلامپ کرده و اقدام به دفع ادرار می کند و سپس با آزاد کردن کلامپ میزان ادرار باقیمانده اندازه گیری می شود . ۳ – ۴ هفته بعد از جراحی پزشک اقدام به سیستومتروگرافی می کند . زمانی که بیمار بتواند پر بودن مثانه را درک کرده و به خود شروع به تخلیه ادرار در حجم کمتر از ۷۵ – ۱۰۰ میلی لیتر کند استفاده از کانتر خاتمه می یابد .

عوارض مزمن

شایعترین عارضه مزمن هیسترکتومی رادیکال، هیپوتونی مثانه و یا آتونی مثانه (در موارد شدید) است که علت آن قطع اعصاب مثانه است . درمان آن تخلیه ادرار هر ۴ – ۶ ساعت بالا، بردن فشار داخل شکمی با مانور Crede  و استفاده متناوب از کانتر توسط بیمار است .

تنگی حالب؛ تنگی حالب در صورت عدم کاربرد پرتودرمانی بعد از عمل و چناچه عود بیماری یا تشکیل لنفوسیت بروز نکرده باشد، عارضه ای نادر است .

دکتر افسانه مهرنامی جراح زیبایی زنان با استفاده از روش های تشخیصی و درمانی مجهز به بررسی بیماری ها می پردازد و از بروز عوارض زیاد جلوگیری می کند. جهت مشاوره با بهترین متخصص زنان و زایمان در تهران می توانید با شماره های ۶۶۹۳۳۹۰۶ – ۶۶۹۳۳۸۶۹ تماس بگیرید یا به آدرس اینستاگرام دکتر افسانه مهرنامی مراجعه کنید .

هیسترکتومی رادیکال با حفظ عصب

این تکنیک در تلاش جهت کاهش اختلال عملکرد مثانه، عملکرد جنسی و اختلالات حرکتی کولورکتول که بعد از هیسترکتومی رادیکال روی می دهد، انجام می شود .

هیسترکتومی رادیکال با لاپاراسکوپ

هیسترکتومی رادیکال واژینال لاپاراسکوپیک در درمان سرطان سرویکس اقدام مناسبی است و موجب کاهش میزان خونریزی، بهبود نتایج مرتبط با زیبایی، کاهش مدت بستری در بیمارستان و بهبود سریع تر بیمار می شود .

کلام آخر

هیسترکتومی در صورتی که توسط پزشک متبحر انجام شود هیچگونه خطر و عوارضی برای فرد نخواهد داشت . لذا برای پیشگیری از بروز عوارض ناشی از جراحی بهتر است در انتخاب جراح و متخصص زنان و زایمان خود دقت لازم و کافی را داشته باشید .

برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین جراح زیبایی زنان در تهران مراجعه نمایید.

دکتر افسانه مهرنامیمشاهده نوشته ها

دکتر افسانه مهرنامی بورد تخصصی جراحی زنان و زایمان و نازایی - فارغ التحصیل ازدانشکده علوم پزشکی ایران

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه تماسواتس آپ